Administrative architectures

Sant Boi de Llobregat. Barcelona

(1 rating)

Sant Boi de Llobregat Courthouse

BAAS. Jordi Badia

Description Technical file

A simple scheme of three bars separated by courtyards on a plinth is blurred when a uniform skin is applied, made from concrete slats that give the building an iridescent appearance, opaque from a foreshortened view and transparent from the inside. The vertical component of the slats presides over and arranges a newly built plaza. The building adapts through small gestures to the geometry of the streets that surround it, but in contrast presents a completely lineal north facade, justified by the rail tracks that run parallel to the street and clearly exposing its orientation to the plaza. When sunlight floods the courtyards, some of the slats in the north facade are illuminated from behind with a staged effect.



add to my library

Share |

 

+ on the same author/s
         
0 comments


Do you want to write a comment?
Login to start session.
Emplazamiento: Sant Boi de Llobregat. Barcelona. Autor: Jordi Badia, arquitecto. Colaboradores: Jordi Framis, Rafael Berenjena, Sergi Serrat, Marcos Catalán, arquitectos. Cálculo estructural: Eduard Doce, arquitecto. Arquitecto técnico: Francesc Belart. Instalaciones: Consulting Lluís Duart. Promotor: GISA. Departament de Justicia. Generalitat de Catalunya. Fotografía: Duccio Malagamba.
Contact
Jordi Badía
Barcelona
www.jordibadia.com