Offices

Matosinhos (Portugal)

(0 ratings)

Urban strategy

Nuno Sampaio, arquitecto

FAD Awards finalist 2012  Interior design
Description Technical file

A vacant warehouse, once linked to the fish canning industry, was chosen to house two architectural agencies: Studio “Nuno Sampaio Arquitetos” and Innovation Lab “Estratégia Urbana”.
The intervention consisted of cutting out a volume that moulds and adapts itself to the spatial needs of the compartments that require greater privacy as well as individualized thermal and acoustic control, namely the offices and the kitchen and toilet areas.
The central area of this volume includes the offices and meeting room, which are shared by the two companies, allowing a physical separation between the Architecture Studio and the Auditorium of Estratégia Urbana. From this central core there is access to the basement floor, a 100m2 area dedicated to a model-building workshop, archive space, storage and technical installations.
The metal outer layer of the volume is a counterpoint to the surrounding white space, marked by the original wooden structure, and to the acoustic ceiling planes, as well as to the infrastructural walls that ensure artificial lighting, air circulation and climatization.
This intervention has privileged a global perspective of the space illuminated by the central skylight, which also ensures natural ventilation to the entire space.



add to my library

Share |

 

+ on the same photographer
         
         
     
0 comments


Do you want to write a comment?
Login to start session.
Localización: Matosinhos, Portugal Arquitecto: Nuno Sampaio Colaboradores: João Gil, Rui Coelho Ingenierías: Omega, Servicios de Ingeniería. OHM-E, Gabinete de Ingeniería Electrotécnica. GET, Gestión de Energía Térmica Constructor: CARI Construtores Cliente: Estratégia Urbana Fotografia: Fernando Guerra FG+SG
Contact
Photography
Fernando Guerra (Estudio FG+SG)
1900-271 Lisboa, Portugal
www.fernandoguerra.com