Restaurants and bars

Valencia

(0 ratings)

Oslo restaurant

Borja García, arquitecto

Description Technical file

The project is located in a building dating from the yar 1850 in the heart of the city of Valencia. Situated between the busy Plaza del Negrito and in proximity to the city’s cathedral, the fundamental aim of the intervention was to maintain as much as possible the building’s atmosphere, its material nature and layout. This is the third project by this studio for the Copenhagen Group.

The space is divided into two levels articulated by means of a large-size staircase made from solid brick in a nod to the building’s original construction. Access is delimited by a thick wooden gate that connects the restaurant with the exterior, highlighting the open character of the ground floor. This area has a more informal, cosy character, intended for appetisers and light meals, an idea emphasised by the presence of a slender shelving unit in thin steel lacquered in matt black that is interwoven with the forceful presence of the 19th-century brick.

The upper level of the premises is divided into three rooms. The first of them is characterised by three openings on to the pedestrian street and flood the principal space with light. This light is successfully brought to the back of the premises via permeable partitions that allow it to shine through all the rooms. A large round table and a succession of rectangular tables meet a wide variety of situations of use, even in the second and third rooms where a more intimate atmosphere was sought by sheltering them between openings and shelving units.

In a quest for showing maximum respect for the building on which the project was carried out, furniture was used that would not interfere with the cosy atmosphere of the whole. Pieces such as the Mava chair or the Núcleo table by Punt in natural oak, together with various pieces designed especially for the project, give the space quality and warmth and project a simple and sincere image.

The lighting is varied and focused, playing with luminaires of different kinds according to need and adapting their heights to each situation. At the entrance, a rainfall of pleated paper luminaires is a nod to its older brother, the Copenhagen restaurant designed by the same team in 2011.



add to my library

Share |

 

0 comments


Do you want to write a comment?
Login to start session.
Localización Location: Calle Catalans 8, Valencia. Spain. Proyectistas Planners: Borja García Studio: Borja García y Laura Ros (arquitectos). Constructora General Contractor: Taller Contemporáneo. Ejecución Completion: 2014. Superficie construida Built area: 210m². Fotografía Photography: Borja García Studio.
Contact
Borja García