Urbanistic development and intervention on the landscape

Begues y Gavà. Barcelona

(0 ratings)

Restoration of the landfill site of la Vall d’en Joan

Enric Batlle y Joan Roig, arquitectos, y Teresa Galí-Izard, paisajista.

Description

The apparent paradox of situating a landfill site for metropolitan waste within a natural park is what unleashed –together with a series of political, social and economic opportunities—the global project for amortising and restoring this vast installation, of which a partial first phase has been undertaken. In view of the obvious impossibility of devolving the affected land to its primitive condition, the project takes as its model one of the few farming options existing in the natural park, that of terracing very specific geographic sectors, in order to allow land to accumulate, to avoid the effects of the strong rains that fall on this place and to permit the development of basic subsistence farming.


add to my library

Technical file
Emplazamiento: Parque Natural del Garraf. Términos municipales de Gavà y Begues. Barcelona. Promotor: Entidad Metropolitana de Servicios Hidráulicos del Área Metropolitana de Barcelona y Diputación de Barcelona. Autores: Enric Batlle y Joan Roig, arquitectos, y Teresa Galí-Izard, paisajista. Colaboradores: Jordi Nebot, arquitecto, y Proser, S. A. Construcción: UTE Fomento, COMSA, Dragados y Cespa. Fotografía: Eva Serrats.
Contact
Teresa Galí Izard
Barcelona
Enric Batlle
Esplugues de Llobregat, Barcelona
www.batlleiroig.com
Joan Roig
Esplugues de Llobregat, Barcelona
www.batlleiroig.com
+ on the same author/s
         
     
0 comments


Do you want to write a comment?
Login to start session.